Starter van de week: De Supporters ‘get your shit done’

Made In Mechelen – Ward Bosmans – 28 september 2020

MECHELEN – ZEMST –  Ben Leo (53) en Anke Vandenhouwe (37), twee financiële experten die hun sporen verdienden bij onder andere VTM en Het Laatste Nieuws, bundelden hun krachten en lanceren De Supporters. Via een abonnementsformule kunnen druk bezette ondernemers tussen 10 en 40 uur per maand rekenen op ondersteuning in HR, finance en office management en dat alles op afstand.

Hun  baseline ‘We get your sh*it done. Always.’ is niet lukraak gekozen. “We merkten in ons eigen netwerk regelmatig dat ondernemers geen tijd hadden voor administratie of dat eigenlijk ook gewoon niet graag doen en er geen fulltime werknemer voor konden aanwerven. Da’s jammer want als die dingen blijven liggen, draait je bedrijf niet optimaal en dat kost vaak geld. Vanuit die behoeftes ontstond De Supporters”, vertelt Ben Leo.

De Supporters is een team van ervaren administratieve talenten dat ondernemers ondersteunt via een abonnementsformule die je elke maand kan aanpassen.

“Op die manier geven we onze klanten de flexibiliteit om tegen een aanvaardbare kost een ervaren werkkracht in te zetten die zelfstandig kan werken en echt een meerwaarde biedt. De Supporters biedt een mix aan taken die te maken hebben met office management, finance en HR. Denk aan dingen zoals afspraken inplannen, offertes maken en opvolgen, contracten voorbereiden, betalingen najagen, facturen inboeken, presentaties maken, enzovoort. Afhankelijk van de nood van het bedrijf sturen wij dan de geschikte kandidaat”, licht hij verder toe.

“Tijdens een intakegesprek brengen wij de exacte noden in kaart en bekijken we welke formule het best bij hen past. Wij stellen daarna een kandidaat voor die gewoon digitaal vanuit zijn of haar thuiskantoor werkt. Zo besparen onze klanten de kosten van een werkplaats, pc, telefoon, etc. Da’s goed voor het milieu en voor hun portemonnee”, aldus Anke Vandenhouwe.

De twee ervaren professionals smijten hun kennis en expertise ook mee in de strijd. Ze coachen de Supporters op de virtuele werkvloer en zijn het klankbord voor hun klanten. Uniek is ook dat ze De Supporters opleiden in het herkennen van inefficiënties. Onder de baseline ‘We get your sh*it done. Always.’ garanderen Ben en Anke bovendien dat het werk altijd wordt uitgevoerd, ook bij ziekte, slecht weer of corona.

Foto (Willem De leeuw): Ben Leo en Anke Vandenhouwe