Het beantwoorden van vacatures en het verzorgen van personeelsadministratie voor een groenbedrijf te Grimbergen

Ons bedrijf ging de afgelopen 2 jaar door een groeifase. Op zich is dat goed nieuws natuurlijk, alleen groeide de administratie errond exponentieel mee (althans in mijn beleving ? ). Vooral toen er personeel mee in de zaak kwam, moest ik toegeven dat ik had onderschat wat daarbij komt kijken. En eerlijk: dat is niet meteen het werk waar ik wild van word.

Onze groei was echter niet van die orde dat het mogelijk is om een assistente (laat staan een personeelsverantwoordelijke) aan te werven, en dus spendeerde ik hier – met de nodige tegenzin – na enige tijd al gauw 3 avonden per week aan. Toen ontdekte ik De Supporters en bleken er flexibele alternatieven te bestaan. 

Stephanie ontzorgt me nu van de recurrente personeelsadministratie en ik ben niet te beroerd om toe te geven dat ze dat beter doet dan ikzelf! Ze zorgt er elke donderdag voor dat vacatures worden opgevolgd, sollicitaties worden beantwoord en gesprekken ingepland geraken. Voor nieuwe werknemers bereidt ze contracten voor, volgt ze vragen op, zorgt ze voor tijdige ondertekening en inschrijving. Voor mijn 3 bestaande werknemers beantwoordt ze ad hoc vragen over bv. hun vakantierechten. Ze staat in contact met het sociaal secretariaat.

Mijn vrees dat er mogelijk onvoldoende werk zou zijn voor een volledige dag per week bleek ongegrond. Tot nu toe gebeurde het slechts 1 keer dat er 2 uur te weinig werk was. Die tijd hebben we gevuld met het updaten van de contactgegevens in onze klantendatabase, een opdracht die jaarlijks op het takenlijstje verschijnt voor onze jobstudent in de zomer, maar waarmee Stephanie dus evenzeer toegevoegde waarde kan blijven leveren op die zeldzame rustige donderdagen. En mocht er alsnog structureel minder werk blijken te komen, dan kan ik mijn abonnement heel vlot afschalen!